Thursday, February 23, 2012

Πάρε και εσύ έναν Έλληνα στη δουλειά σου



Διαβάστε σχετικά με το νέο κίνημα συμπαράστασης προς τους Έλληνες. Πως ομογενείς από όλες τις γωνιές του πλανήτη αποφάσισαν να συνδράμουν στη μείωση της ανεργίας.
Την ώρα που η ανεργία χτυπά την πόρτα ολοένα και περισσότερων νέων στη χώρα μας και αρκετοί μεταναστεύουν στο εξωτερικό για την εύρεση εργασίας, αλλά και την ίδια στιγμή που τα μέτρα λιτότητας έχουν εξωθήσει δεκάδες συμπολίτες μας στα όρια της φτώχειας, πλήθος ομογενών από όλες τις γωνιές του κόσμου συσπειρώθηκαν σε ένα κοινό στόχο.
Με το σύνθημα "Προσέλαβε και εσύ έναν Έλληνα" δημιούργησαν μία πρωτότυπη ιστοσελίδα, με στόχο να βοηθήσουν άνεργους Έλληνες να βρουν δουλειά ή να ενισχύσουν το εισόδημά τους, προσφέροντας υπηρεσίες ακόμα και εξ' αποστάσεως.
Πρόκειται για μία εναλλακτική πρωτοβουλία στο ίντερνετ που προέκυψε από την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης των απανταχού Ελλήνων.
Η εκστρατεία μετράει ήδη δεκάδες συμμετέχοντες. Αν και το κίνημα ξεκίνησε από την Αμερική, σύντομα εξαπλώθηκε σε επιχειρηματικούς κύκλους όλου του κόσμου και πλέον όσοι καταθέτουν το βιογραφικό τους μέσω διαδικτύου, έχουν τη δυνατότητα επιλογής εργασίας από μία μεγάλη λίστα επαγγελματικών κλάδων.
Το "Hire a Greek" που μπορεί κανείς να αναζητήσει μέσω του ομογενειακούgreekreporter έχει ήδη απορροφήσει εκατοντάδες βιογραφικά Ελλήνων που επιθυμούν να εργαστούν σε κάποια χώρα του εξωτερικού σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας.
Η διαδικτυακή πρωτοβουλία δεν γνωρίζει σύνορα, ούτε περιορισμούς. Εργαζόμενοι και άνεργοι όλων των ηλικιών και εργασιακών προϋπηρεσιών μπορούν να καταθέσουν την αίτηση τους online και να αναζητήσουν ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον, σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Αυστραλία.